Departament de Llengua castellana i Literatura

Visita de Miqui Otero

L'escriptor Miqui Otero (Barcelona, 1980) va visitar l'institut el dimecres 22 de maig, per parlar de la novel·la El secreto de las fiestas i l'obra literària de Francisco Casavella de qui era cossí. El grup A de 3r d'ESO està treballant en la versió lúdica d'aquesta obra per a l' app LiterapolisBCN i Miqui Otero va explicar per quines raons El secreto de las fiestas és la novel·la que considera més especial de quantes va escriure Casavella.

 

Ha estat una trobada breu però intensa en què l'autor de Rayos (2016) ha contestat molt amablement a totes les preguntes que el 3r d'ESO A havia preparat per formular-li. L'alumnat ha quedat admirat de les seves respostes enginyoses i interessants sobre el periodisme, el panorama literari, la inspiració i el treball dels novel·listes i un seguit de reflexions tècniques sobre l'escriptura que ens han ajudat a comprendre millor el nostre objecte d'estudi.

 

Fotos: Sílvia Casellas

Haikus Salvajes 2019

[Exposición poética permanente en el Hall del gimnasio]

 

  Ramilletes de

  diecisiete sílabas

  con una foto

 

Desde Matsuo Bashô a Joan Salvat-Papasseit o desde Chiyo-Ny a Susana Benet, Antonio Machado, Jack Kerouac, Laura Victoria Gallego o Mario Benedetti, el Haiku se encuentra en la obra de innumerables poetas de la literatura universal.

 El alumnado de 4º de ESO ha cosechado este curso el vergel de líricas de inspiración japonesa que ofrece esta exposición poética.

Literàpolis BCN 2019

Literàpolis BCN és un programa promogut per Barcelona ciutat de la literatura Unesco des de l’Institut de Cultura de Barcelona. El programa utilitza una aplicació mòbil que té una dinàmica de gimcana literària i que està basada en novel·les barcelonines. Té la intenció de fomentar la lectura i el coneixement de la ciutat entre el públic de 14 a 18 anys.

 

L’aplicació Literapolisbcn, permet als participants localitzar diferents punts geogràfics reals de la ciutat per on transcorre l’acció d’un llibre desenvolupant un seguit de proves. La plataforma permet crear nous jocs-itineraris sense necessitat de programar. És un gestor de continguts organitzat de tal manera que, si es tenen els continguts treballats, la plataforma crea automàticament l’itinerari i aquest és visible en qualsevol dispositiu mòbil des del moment en el qual es publica. El programa permet experimentar diferents itineraris i crear-ne de nous de forma cooperativa a partir dels llibres triats que situïn la seva acció a la ciutat.

 

L'alumnat de 3r d'ESO de l'INS Joan Salvat-Papasseit està participant enguany en aquest programa i amb la col·laboració del Departament de Llengua castellana i Literatura desenvoluparà un nou joc-itinerari sobre la divertidíssima novel·la El secreto de las fiestas (Anagrama, 2018) de Francisco Casavella.

 

Haikus Salvat-ges

[Haikus Salvajes]

Exposición poética – INS Salvat-Papasseit

abril 2018

 

Según Wikipedia, el Haiku “es un tipo de poesía japonesa que consiste en un poema breve, de diecisiete «moras», formado, por tres versos de cinco, siete y cinco moras respectivamente. [...] Comúnmente se sustituyen las moras por sílabas cuando se compone en otras lenguas.”

 

En las aulas de 4º de ESO han nacido y crecido estas formas literarias durante el largo invierno. El alumnado ha cuidado de ellas hasta este florecimiento primaveral para que hoy podamos disfrutar de esta exposición poética.

Nou Projecte Educatiu 20/21

El nostre projecte europeu

Accés al Moodle del Centre

Aula d'Acollida16/17

El temps a la Barceloneta:

Pronóstico de Tutiempo.net